top of page

Voorjaarsstress - Hoe Agriplace uw auditpijnen verzacht




De lente zorgt voor frisse lucht en vrolijke bloemen... maar ook voor een nieuw seizoen voor groenten en fruit, ook wel bekend als het Auditseizoen. Verschillende regio's hebben verschillende klimaten, wat natuurlijk resulteert in verschillende seizoenen voor fruit en groenten. Logischerwijs legt dit veel druk op alle partijen in de toeleveringsketen, om verschillende redenen. Een belangrijke stressfactor is dat zij het hele jaar door de juiste certificeringen en documentatie moeten verstrekken om te garanderen dat aan de kwaliteitseisen is voldaan. Daarom is er behoefte aan een oplossing voor het stroomlijnen van audits die de druk van dit proces kan verlichten. Of het nu gaat om bedrijfsaudits, detailhandelsaudits of leveranciersaudits, soortgelijke problemen en blokkades zijn van toepassing.

Er is altijd het risico dat certificeringen worden opgeschort, het onvermogen om op tijd de juiste certificeringen van partijen te krijgen, het waarborgen van voldoende voedselveiligheid, en dat alles terwijl je tegelijkertijd de gewone dagelijkse taken uitvoert. Deze taken kunnen zowel fysiek als mentaal slopend zijn, omdat ze veel tijd vergen. Vooral met de steeds complexere veranderingen in de regelgeving, zoals de nieuwe Europese Due Diligence Act.

Het niet bijhouden van deze acties kan echter leiden tot het niet slagen voor een audit, wat kan resulteren in het verlies van de certificering, wat aanzienlijke financiële en reputatiegevolgen kan hebben voor alle partijen. Dit is een van de vele uitdagingen bij de goedkeuring van toeleveringsketens; meer over de problemen en de voordelen van softwareoplossingen kunt u lezen in ons eerder gepubliceerde artikel here.

Om het auditseizoen comfortabeler door te komen en de best mogelijke resultaten te behalen, is het daarom goed om compliance software oplossingen zoals Agriplace te overwegen. Het voordeel van Agriplace's Supply Chain Approval is dat het meer inzicht geeft in de toeleveringsketen, een efficiënter gebruik van tijd, wat uiteindelijk resulteert in meer kosteneffectieve bedrijfspraktijken. Het stelt belanghebbenden in staat de conformiteit van goederen en materialen in de gehele toeleveringsketen te volgen, van boer tot bord. Deze verhoogde zichtbaarheid helpt bij het identificeren van potentiële problemen voordat het grote problemen worden, zodat tijdig kan worden ingegrepen en opgelost.

Zoals u hieronder kunt zien, kunnen gebruikers hun reputatie redden door onmiddellijk meldingen te ontvangen als een leverancier is geschorst. Auditors hebben ook waardering getoond voor degenen die initiatief tonen door dergelijke oplossingen in te voeren, omdat het zich vertaalt in het proactief willen naleven, transparant zijn en zorgvuldig je administratie beveiligen

Melding per e-mail van een geschorste GLOBALG.A.P.-status.

Dashboard showcasing the number of certficiations that are 'Missing', 'Expired' and 'Expiring soon'.
Dahshboard met het aantal "ontbrekende", "aflopende" en "binnenkort aflopende" certificaten.

Met Agriplace kunt u proactieve stappen ondernemen om te voldoen aan de EU General Food Law Verordening (EG) nr. 178/2002, die vereist dat alle actoren in de voedselvoorzieningsketen de voedselveiligheid en traceerbaarheid waarborgen. Door onze GLOBALG.A.P. database-integratie, die automatisch meldingen maakt en verzoeken verstuurt voor verlopen certificaten, helpt u bij het vastleggen en documenteren van gegevens voor audits. Kortom, Agriplace biedt een uitgebreide oplossing voor goedkeuring van de toeleveringsketen en een plaats om documenten veilig op te slaan en te beheren, zodat u uw auditdoelstellingen met gemak en gemoedsrust kunt bereiken.


Waarom zou u geen stappen ondernemen om het leven van de controleurs gemakkelijker en veiliger te maken? Bezoek onze website voor meer informatie en vraag vandaag nog uw gratis demo aan!

bottom of page