top of page

Use cases van een API-interface tussen Agriplace Chain en een willekeurig ERP-systeem biedt



Dit artikel beschrijft de belangrijkste use cases die een API-interface tussen Agriplace Chain en een ERP-systeem biedt. Voor alle duidelijkheid: dit artikel geeft alleen aan wat de openbare API van Agriplace Chain biedt aan gebruikers die bereid zijn een interface te creëren. Het is aan de eindgebruiker om te definiëren hoe hij deze gegevens binnen zijn ERP-systeem wil weergeven.


Use case 1: Organisaties


Maak organisaties aan in Chain


De Chain API-interface maakt tweerichtingsintegratie tussen Chain en het ERP-systeem van uw organisatie mogelijk. Dit betekent dat organisaties automatisch in Chain kunnen worden aangemaakt als ze al in uw ERP bestaan, en vice versa. Dit kan om een aantal redenen nuttig zijn:

- Als u Chain gebruikt om de certificaten van uw organisatie te beheren, dan zorgt een tweeweg integratie met uw ERP ervoor dat de certificaten altijd toereikend en up-to-date zijn.


- Het kan ook helpen om processen te stroomlijnen en fouten te verminderen, omdat het handmatig invoeren van gegevens niet meer nodig is.


- Bovendien kan tweewegintegratie tussen de Chain en uw ERP zorgen voor inzicht in de gehele supply chain van uw organisatie, van grondstoffen tot eindproducten. Dit kan nuttig zijn voor het identificeren van knelpunten of gebieden die voor verbetering vatbaar zijn.



Synchroniseer organisatiegegevens in Chain en uw ERP


Als uw organisatie een ERP-systeem gebruikt, kunt u de Chain API-interface gebruiken om gegevens tussen Chain en uw ERP te synchroniseren. Zo houdt u beide systemen up-to-date met de laatste informatie. Via de API kunt u bijvoorbeeld certificaten en gegevens in zowel Chain als uw ERP-systeem updaten.


Use case 2: Documenten

Binnen de ERP-lijst zijn alle documenten (en details) beschikbaar in het Agriplace Chain account.


De Agriplace Chain API geeft gebruikers de mogelijkheid om verschillende acties uit te voeren met betrekking tot documentatie. Via de API kunnen gebruikers een lijst bekijken van alle documenten die beschikbaar zijn in hun Agriplace Chain account, evenals specifieke details over elk document. Daarnaast kunnen gebruikers ook nieuwe documenten uploaden en bestaande documenten bijwerken. Ook kunnen gebruikers de documenten opzoeken en openen in de browser.


Binnen de ERP-lijst zijn alle documenten (en details) met betrekking tot een specifieke organisatie gemakkelijk toegankelijk.


Met de API kunnen gebruikers documenten bekijken, aanmaken en bijwerken. Bovendien kan de gebruiker de documenten opzoeken en openen in de browser.


Binnen het ERP kan de gebruiker een compliance check uitvoeren op een specifieke organisatie op basis van beschikbare documenten.


Met de API kunt u documentatie en informatie over een organisatie opvragen om er zeker van te zijn dat deze voldoet aan de normen die u zoekt. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld opzoeken of een organisatie een bepaald type document heeft en dus of het niet-verlopen is (zoek naar een niet-verlopen GLOBALG.A.P. IFA, een niet-verlopen BRC Food of een niet-verlopen IFS Food).


Use case 3: GLOBALG.A.P. Check

Door Agriplace Chain te gebruiken als uw goedkeuringssysteem voor leveranciers kunt u, binnen uw ERP, directe controles uitvoeren van GLOBALGAP certificering en certificering voor de aangekochte producten. Dit is ook een eis voor alle bedrijven die met GLOBALG.A.P. producten werken, omdat de nieuwe Chain of Custody certificat in 2023 een verplichting wordt.

Gebruikers kunnen een GG Check uitvoeren op hun ERP systeem door te kijken naar de GLOBAL.G.A.P. details van het partnerschap.


Hoe werkt dit?


Gebruikers hebben de mogelijkheid om alle GLOBALG.A.P.-gegevens betreffende deze organisatie op te vragen:

Elk detail dat zichtbaar is in de GLOBALG.A.P.-database, behalve het genereren van het document zelf binnen uw ERP:

o Datum en tijd van laatste updates

o Status

o Type(s)

o Naam

o Adres

o Type(n) certificaat

o Vervaldatum(s)

o Geldig vanaf datum(s)

o Product(en)

o Status (per product)


Gebruikers kunnen ook de status van een specifiek product controleren op basis van een organisatie en GLOBAL.G.A.P. product ID.


Bekijk deze case study van Kölla, onze klant die gespecialiseerd is in hoogwaardige groenten en fruit, om een dieper inzicht te krijgen in het proces: LINK


Als u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op via info@agriplace.com of vraag een demo aan.

bottom of page