top of page

Klantverhaal Zonneheerdt



''Met AgriPlace bespaar ik tot 2 dagen administratie per jaar en heb ik een eenvoudig overzicht van al mijn gegevens voor certificering.''

- Martin Topper, Eigenaar van Zonneheerdt

Martin Topper is eigenaar van een akkerbouwbedrijf Zonneheerdt in Dronten. Hij teelt en verpakt ook een specifiek assortiment groenten: gekleurde wortelen, rapen, pastinaken en wortelpeterselie.

Uitdaging

Meedoen aan diverse kwaliteitsprogramma's zoals Global Gap, Global Grasp, VVAK en specifieke protocollen van Albert Heijn betekent zeker veel administratie. ''Twee of drie keer per jaar komt een inspecteur bij mij langs.'' Veel kwaliteitsprogramma's vragen keer op keer om hetzelfde, zoals bedrijfstype, gewassen en ligging van de velden''. Ook het verzamelen van bewijsstukken kan veel werk zijn. ''Daarom heb ik een paar jaar geleden gekozen voor een abonnement op Agriplace. Het digitaliseert de informatiestroom die nodig is voor certificering''.


Oplossing

De manier waarop Agriplace informatie vraagt is heel duidelijk. Als je de lijst in Agriplace doorloopt en bewijsstukken toevoegt, heb je de meeste vragen voor veel programma's beantwoord. Bovendien vragen veel kwaliteitsprogramma's keer op keer om hetzelfde, zoals bedrijfstype, gewassen en ligging van de velden. Per programma zijn er meestal nog maar een paar specifieke punten en hoef je de gegevens maar één keer in te voeren en kun je ze jarenlang hergebruiken.


Resultaat

Met AgriPlace kan ik tot wel 15 uur per jaar tijd besparen in de administratie en heb het grote voordeel dat ik overzicht houd over de verschillende documenten en makkelijk overzicht over mijn gegevens.

bottom of page