top of page

Klantverhaal Nosibé & Kissao



"Agriplace Chain zorgt voor een betere betrouwbaarheid van de informatie en helpt ons om de supply chains beter te identificeren."

- Elisabeth Modot Pitois, kwaliteits- en CSR-manager

Nosibé & Kissao zijn twee zusterbedrijven die deel uitmaken van de Kinobé-groep. De groep is er trots op elk fruit van over de hele wereld aan te bieden en staat erom bekend altijd hun belofte van kwaliteit na te komen. Elisabeth Modot-Pitois, hun kwaliteits- en CSR-manager, legt uit hoe Agriplace Chain hen helpt om een supply chain te hebben die altijd aan de kwaliteitseisen voldoet en hen tegelijkertijd tijd bespaart. Uitdaging

Nosibé & Kissao zijn IFS en GLOBALG.A.P. CoC gecertificeerd en heeft bij elke audit hard gewerkt aan een zo actueel mogelijke database. Elisabeth vond deze taak een hele uitdaging; ze legt haar situatie als volgt uit: "Wanneer je een systeem hebt dat zo zwaar is als een Excel-bestand waarin veel documenten een vervaldatum hebben, is het ingewikkeld om altijd de juistheid van de informatie te handhaven. Het kostte ons veel tijd en moeite om dit te garanderen".


Oplossing

Voordat ze bij Agriplace Chain kwam, stuurde Elisabeth een e-mail en wachtte op een antwoord. Als ze geen antwoord kreeg, moest ze teruggaan naar haar database om te kijken waar ze nog lacunes had. Nu hoeft Elisabeth zich, dankzij Chain, daar geen zorgen meer over te maken omdat alle herinneringen automatisch worden verstuurd. Verder stelt ze dat: "Agriplace Chain zorgt voor een betere betrouwbaarheid van de informatie en helpt ons om de supply chains beter te identificeren. Agriplace Chain heeft objectieve grafieken van de conformiteit van mijn supply chain waardoor ik geen dynamische kruistabellen van mijn Excel tabel hoef te maken om te zien welke leveranciers hebben geantwoord. Agriplace Chain is ook een echte management tool".


Resultaat

Het gebruik van Agriplace Chain stelt de Kinobé-groep in staat om snel te zien welke documenten geldig zijn, dankzij de bijgewerkte aanvraag- en automatische waarschuwingsfuncties. Het platform helpt het bedrijf tijd te besparen, zowel voor het aanvragen van documenten als voor het daaropvolgende beheer ervan. Elisabeth legt uit wat de beslissende factoren waren om Agriplace te gebruiken: "Wat ons uiteindelijk overtuigde om ons aan te sluiten bij Agriplace is de verbinding met de GLOBALG.A.P. database, vooral met het nieuwe strikte GLOBALG.A.P. CoC referentiesysteem. Agrilace heeft het verkrijgen van dit certificaat vergemakkelijkt. Ik wil zeggen dat we zien dat Agriplace altijd luistert naar onze behoeften, onze gevoelens, wat we zouden kunnen verbeteren, en we hebben het gevoel dat het voortdurend evolueert, we zijn benieuwd naar de volgende modules". Op de vraag of ze Agriplace Chain zou aanbevelen aan andere handelaars in groenten en fruit, had Elisabeth het volgende te zeggen: "Hoe meer bedrijven Agriplace Chain zullen gebruiken, hoe vloeiender de informatie-uitwisseling zal verlopen. Bovendien hebben de klanten steeds meer specifieke eisen en met Agriplace kunnen we filteren welke leverancier aan welke klanten voldoet. Ik weet dat als een van mijn leveranciers Agriplace Chain gebruikt, het voor hen belangrijk is om hun supply chain te controleren en dat is geruststellend".

bottom of page